VÁRADI VIKTOR FOTOGRÁFUS

A külsőm határoz meg?


Mi az, amit elárul rólam a testalkatom, az arcom, a kezem? Mi olvasható ki a külsőm alapján a személyiségemből? Milyen sztereotípiák léteznek ezzel kapcsolatban?

Ezekre a kérdésekre próbáltam meg választ találni. Teljesen semleges fotókat készítettem magamról, az arcomról és a kezemről.

Az Interneten kerestem fel három különböző szakembert, akik nem ismernek engem, és soha nem találkoztak velem. A képeket e-mailben küldtem el nekik, és jellemzést, személyiség-elemzést kértem tőlük.Arcelemzés szemből és profilból készült fotók alapján

A fej formája hosszúkás, de nem teljesen téglalap alakú. Az alapvető forma szerint a Jupiter uralja, azaz a vezető típusba lenne sorolható. De a sarkok mind fent, mind lent lekerekítettek, ez arra utal, hogy nem tudja ezt a vezetői attitűdöt konzekvensen, határozottan képviselni, a környezethez lágyabban, elfogadóbban, nagyobb alkalmazkodóképességgel idomul, nem tud vezetőhöz méltóan igazán karakteresen kemény lenni.

Az arc arányai, zónái nem teljesen kiegyensúlyozottak, kb. a 3:2:3 aránynak felel meg. Ez azt jelenti, hogy a személyiség működésében nagyobb súllyal esnek latba az intellektuális képességek és az ösztöntörekvések, mint a hétköznapi cselekvések világa, és a tapasztalatok összegzése. A homlok zónái arról árulkodnak, hogy erőteljes a fantázia tevékenysége. A homlokrészt lezáró szemöldök közepesen dús, az átlagosnál kissé jobb energizáltságot mutat. A szemöldök eredetileg kissé szögletes íve jelzi, hogy van akaratereje, energiája, de a teteje ívének a lekerekítése arra utal, hogy ezeket az energiákat sem vadul, hanem szabályozottan adja ki magából, lesimítva az éleket. A szemöldök-szem távolság normál méretű, ez a dolgokra való átlagosan jó rálátást és átlagos felelősségvállalást mutat.

Az arcközépen az orr viszonylag egyenes, vége kissé hegyes, de nem annyira, hogy azt lehessen mondani, hogy beleüti az orrát mindenbe, de azért kíváncsiságot mutat. Az orrlyukak szemből is láthatók, ez némi naivitást jelez. Az orrszárnyak nem szélesednek ki, kommunikációja nem lehengerlő, inkább visszafogott, semmint támadó jellegű, nem vesz nagy levegőket, nem harcias. A szemek mérete, elhelyezkedése élénk érzelmi életet és érzelemgazdagságot jelez. Ugyanezt mutatja a tekintet nyíltsága és bársonyossága is, úgy tűnik, őszinte érdeklődéssel néz a világba, nincsen rejtegetni valója. A szemek nem ülnek túl mélyen, ugyanakkor a szemnyílás széles, szemből nézve végigér a fej teljes szélességében. Mindezek az érzelmeken túl a gondolkodást illetően arra utalnak, hogy a megismerési módjára a széles látókör, az összefüggések meglátása, a szintetizáló gondolkodás, a holisztikus szemlélet jobban jellemző, mint az elemző gondolkodás, az analizáló megközelítés, bár arra is képes, hiszen oldalról látszik, hogy a szem nem domborodik ki az arc síkjából, hanem beül az arc csontjai közé. A zöldes szemszín rejtélyességet, titokzatosságot jelez, van benne egy kis tartózkodás, mérsékeltebb érzelmi megközelíthetőség. A fülek majdnem teljesen a fejhez simulók, ez is azt mutatja, hogy széles körben képes az információk felvételére. A fülek mérete közepes, ívük kifejezetten szépen formált, ez a külvilág hatásai felvételének érzékenységét jelzi.

Az arc alsó harmada az ösztöntörekvések, ezek kiélése és az anyagi biztonság megteremtése vágyának a mutatója. Ezen az arcrészen a száj a legdominánsabb, ez az érzelmek és az erőteljes ösztönélet kifejeződése. A száj hosszú és széles, az ajkak teltek. Nyitottságát, és az élvezetek iránti fogékonyságát mutatja. Az alsó és felső ajak azonos mértékben áll előre az orrnyereg és az állcsúcs síkjától. Ez azt jelenti, hogy szinte azonos mértékben képes szeretetet adni és elfogadni, törekszik a kiegyensúlyozottságra. Az áll lekerekített, nem tükröz erős céltudatosságot, vagy kemény határozottságot. Az állkapocsszeglet nem kifejezett, szemből nem látszik, ez arra utal, hogy nem képes, de vélhetően nem is akar bulldogként ráakaszkodni a céljára. A vonalak itt is lágyak, ami a keménység, az akarat helyett inkább az érzelmek elsődlegességét mutatják.Tenyérelemzés kézfejről és tenyérről készült fotók alapján

Finom lelkű, érzékeny ember, szenvedélyesen szeret információkat gyűjteni. (Tamás típus)

Családcentrikus, türelmetlen, főleg saját magával szemben.

Szerény, de szereti a minőséget, egy legyen, de az jó legyen az elve.

Szereti a kihívásokat. A pénzbeosztás azért nem szokott jól sikerülni, mert nem szeret fillérezni. Különben szerény ember, ritkán követi a divatot.

Az akaratereje figyelemreméltóan erős, a logikai képessége úgyszintén. Jelentős energiákkal rendelkezik.

Néha túlfeszültek az idegei, de ezt a környezete ritkán veszi észre. Túlaggódás jellemzi. Erőteljes a vizsgadrukkosság. Maximalista. Nem szereti, ha mások határozzák meg a teljesítés határidejét, stresszes tőle. A munkában aprólékos tud lenni, minden részletre kiterjedően. Szerinte a munkaidőnek akkor van vége, ha a feladat elkészült.

Szeret szenvedélyesen titkoknak utánajárni.

A szívvonala szerint elfogultságra hajlamos, de ezt szégyenli, mert azt hiszi, hogy ez gyengeség.

Visszafogott, és zárkózott tud lenni, pedig sokan keresnék a társaságát.

Tradicionális felfogású, szülők, törvények, tradíciók tisztelete fontos számára.

Szinte lehetetlenség becsapni, mert van benne egy egészséges gyanakvás, és kétely, plusz a rendkívüli logikai képességével a történeteket pillanatok alatt összerakja.

Ha csalódik valakiben ritkán szól, inkább elkerüli az illetőt.

Karrierjében a kommunikáció jelentős szerepet tölthet be. Hajlamos a kutatómunkára, titkok felfedezésére. Jó nyomozó feltaláló válna belőle.

A fizikai kihívásokat nem sokra tartja, hacsak nem extrém sport vagy teljesítmény.

A karrierépítésben nagy szerepe lehet külföldi tartózkodásnak.

Szerelemben hajlamos az alárendelődésnek.

Három utód várható, feltehetően kislányok személyében.Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jellemzése egészalakos fotók alapján

A táskáját a jobb vállán cipeli, mivel a jobb oldala kissé lejjebb lóg, mint a bal. A vádlija miatt adódik a sport, futás vagy ugrás (atlétika), esetleg igen sokat gyalogol.

Bizonyára kevés ideje van enni, vagy nagyon odafigyel a táplálkozásra, a testalkata aszketikus. Az aszketikus testalkathoz többnyire intellektuális irányultság is társul, filozofikus beállítottsággal, nagy munkabírással, szívóssággal. A korai elképzelések szerint a magas homlok szintén intellektuális beállítottságot sugall.

Arca rezzenéstelen "pókerarc", amely szerint igyekezett önmagából minél kevesebb információt kiszolgáltatni, kíváncsi volt, hogy egy ilyen rezzenéstelen arcra mit írhatnak mások, vagyis erős szkepticizmussal él, ugyanakkor borzasztóan kíváncsi is.

Talán keveset alszik, mivel a szeme alatt enyhe karikák és elszíneződés látható.

Az egész alakos kép exhibicionista beállítottságot tükröz, szereti magát megmutatni, kíváncsi az emberek véleményére és reakciójára saját magával és értékeivel kapcsolatban.

Az alsónadrág választása kis bohémságra utal. Ízlése kifinomult, esetenként már-már nőies, de ez leginkább művészi inspirációban érhető tetten.

Érzékeny beállítottságú, ugyanakkor sok esetben igyekszik hűvösen viselkedni, miközben könnyen megbántódik, sértődékeny. Nehezen felejt.

Pszichés teher hatására valamilyen motoros furcsasággal reagál, mint a tic zavar, vagy más jellegű, esetleg bizarrnak tűnő mozgásforma. Érzelmileg erősen túlterhelt helyzetben bénultságérzetet élhet meg.